Slabire obezitate. Obezitatea și excesul ponderal: cauze, analize recomandate și soluțiile pentru a slăbi

slabire obezitate

țintă slăbire kevin trudeau cura de slabire

Știri Obezitatea este o boală metabolică complexă, caracterizată prin creșterea în greutate și cu afectări multiple asupra sănătății. Excesul ponderal poate provoca probleme de ordin psihologic, însă și numeroase probleme fizice, fiind asociat cu boli severe precum: diabet zaharat, afecțiuni cardiovasculare și cerebro-vasculare, hipertensiune arterială și chiar cancer.

curcumina ajută să piardă în greutate ce trebui sa mananci ca sa slabesti

Există soluții pentru tratarea obezității, însă parcursul nu este unul ușor. Primul pas este încadrarea pacientului în această categorie, în baza indicelui de Masă Corporală IMC. În plus, pentru aprecierea excesului ponderal este utilizată circumferința abdominală.

Circumferința abdominală mai mare de 88cm la femei și cm la bărbați poate duce la probleme mult mai grave.

dieta alcalina cáncer pdf dieta daneza de post

Din punct de vedere estetic, obezitatea este de două tipuri: De tip ginoid "pear-shaped" se manifestă prin concentrarea excesului de grăsime în partea inferioară a corpului. De tip android țesut adipos mărit la nivelul abdomenului.

cu ce pot slabi la picioare dieta cu hrisca si kefir

Majoritatea analizelor trebuie făcute la un interval de 2 ani, în cazul adulților sub 40 de slabire obezitate, și anual de persoanele care depășesc această vârstă. În urma rezultatelor relevate de aceste analize și investigații, veți putea apela la specialistul de care aveți nevoie, în funcție de gravitatea situației, după cum urmează: Consultație cu un medic nutriționist, care va stabili o dietă și un regim dedicat; Consultație cu un antrenor personal pentru activități sportive; Consultație cu un psihiatru sau psiholog, dacă dereglările alimentare sunt corelate slabire obezitate depresia, anxietatea sau alte probleme psihologice; Consultație cu un chirurg, dacă obezitatea este severă sau morbidă, iar slabire obezitate este unica soluție de rezolvare.

Bineînțeles, nu trebuie uitată nici prevenția.

slăbit burtica cum arde femela grasime corporala

Obezitatea slabire obezitate fi evitată printr-un minim efort fizic de a merge pe jos vreme de 15 minute, de 3 ori pe săptămâna, apoi de 4 ori săptămânal, apoi din ce în ce mai mult, odată cu acomodarea la efort.

Ațiputeafiinteresat