Dieta montignac

One moment, please
 • Povestile personale de slabire personale
 • Dieta Montignac - Wikipedia
 • Dieta Montignac: care sunt principiile acestei metode de slabit

Tipul dietei și principiile sale[ modificare modificare sursă ] Dieta Montignac este un regim de slăbit ce se bazează pe disocierea alimentelor in funcție de Indicele Glicemic pe care acestea îl au. Pentru a stabili indicele glicemic, se ia în considerare faptul dieta montignac fiecare aliment determină pancreasul să secrete o cantitate mai mică sau mai mare de insulină.

dieta montignac

Luând ca referință glucoza, care are cel mai mare indice glicemic, căruia i se stabilește valoarea dese compară indicele celorlalte alimente în raport cu această valoare. Conform spuselor lui Montignac, creșterea în greutate are loc atunci când consumăm alimente cu indice glicemic mare la care ar trebui să se renunțe.

Dieta Montignac: regimul disociat care te scapa de kilogramele in plus

Ideea de bază a regimului este așadar de a evita pe cât posibil carbohidrații cu un indice glicemic mare cum ar fi, de exemplu, cartofii, orezul alb, produsele din făină albă, dulciurile, etcpentru că acestea ar crea creșteri bruște ale nivelului de dieta montignac în sânge și ar determina stocarea grăsimilor de către organism.

În plus, în funcție de faza dietei, sunt permise doar anumite combinații de alimente — respectiv mesele glucidice alcătuite din carbohidrați cu indice glicemic scăzut și proteine sărace în grăsimi sau mesele dieta montignac alcătuite din lipide și proteine.

dieta montignac

În ceea ce privește cantitatea de alimente permise, dieta Montignac nu o limitează în nici un fel, atâta timp cât se respectă combinațiile de alimente permise în cadrul ei.

Dieta se bazează așadar pe alegerea și combinarea corectă a alimentelor și nu pe restricționarea cantitativă a meselor, lucru cu care doar o parte dintre specialiștii în nutriție sunt de acord. În plus, dieta stipulează că este necesar să se țină cont și de cantitatea de nutrienți din alimentație, adică să se consume de preferință grăsimi polisaturate ce conțin și omega 3 așa cum sunt grăsimile din carnea de pește dieta montignac acizi grași monosaturați cum este uleiul de măsline în defavoarea acizilor grași saturați cum sunt cei din carnea grasă sau din unt.

dieta montignac

Promisiunea dietei este, pe lângă o pierdere semnificativă în greutate, de reducere a tensiunii arteriale și riscului de boli coronariene și de prevenire a diabetului. Fazele dietei Montignac[ modificare modificare sursă metode de slabit naturale si rapide Metoda de pierdere dieta montignac greutate Montignac este structurată în două etape, prima fiind de pierdere în greutate, iar cea de-a doua de stabilizare și dieta montignac a recâștigării kilogramelor pierdute.

Faza I — de pierdere în greutate[ modificare modificare sursă ] Această etapă este considerată a fi cea mai dificilă, eliminând complet din alimentatie carbohidrații cu un indice glicemic mai mare de Pe lângă acomodarea cu un nou stil de alimentație, persoana care urmează această dietă trebuie să se obișnuiască și cu noțiunea de indice glicemic și să învețe care sunt alimentele cu un indice glicemic mare, care trebuie evitate cu orice dieta montignac.

dieta montignac

Se vor consuma practic combinațiile specificate în principiile dietei — variantele de masă glucidică, respectiv lipidică, având însă grijă și la indicele glicemic — toate alimentele dieta montignac trebuie să aibă acest indice mai mic de Nu există în schimb niciun fel de restricție calorică, persoana aflată la dietă putând consuma orice cantitate de alimente, important fiind doar indicele glicemic și combinațiile alimentare utilizate.

Faza II — de stabilizare[ modificare modificare sursă ] Această etapă este ceva mai puțin restrictivă decât prima, păstrând însă principiile combinațiilor alimentare permise cu care cei care o țin sunt deja familiarizați. Diferența este dieta montignac indicele glicemic maxim permis este de 50, față de 35 în prima etapă.

În plus, de două ori pe lună sunt permise abateri de la regim, cu condiția sa nu se abuzeze cu glucidele și să fi avut înainte o masă specifică etapei I dieta montignac din alimente cu IG mai mic de Aceasta etapă a doua, de stabilizare, este considerată la fel de importantă ca prima, în dieta montignac se pierd kilogramele în plus, pentru că de cele mai multe ori eșecul unei cure de slăbire nu se produce din cauza imposibilității de a pierde kilograme, ci mai degrabă din cauza incapacității de a menține dieta montignac greutate.

Popularitatea dietei[ modificare modificare sursă ] Dieta s-a bucurat de o foarte mare popularitate încă de la apariția primelor cărți ale autorului Michel Montignac, dovada fiind cele 15 milioane de exemplare ale cărților vândute.

 • Cafea de slăbire sigură
 • Dieta Montignac – alimente cu indice glicemic mic | thefitbaker.ro
 • One moment, please
 • Dieta Montignac - Reţete Diete
 • Dieta Montignac - află totul despre dieta şi inventatorul acesteia
 • Dieta Montignac: reguli pentru faza 1 si retete - Slab sau Gras

Regimul a fost popularizat nu doar prin intermediul cărților scrise de autorul său, ci și prin intermediul internetului, al site-ului oficial, al forumurilor de discuții.

Este o dietă care are și astăzi numeroși adepți, în ciuda numărului mare de ani care au trecut de la inventarea acesteia și a vitezei cu care apar noi metode de dieta montignac.

 1. După ce urmăriți un meniu de probă timp de o săptămână, dieta lui Michel Montignac poate părea ușoară.
 2. A slabit cineva cu boabe de mustar
 3. Cele mai eficiente pastile pentru slabit

Franța, țara de origine a lui Montignac, a fost cea care a adus cei mai mulți adepți ai dietei. În Statele Unite însa acest regim de slăbire nu a avut popularitatea altora asemănătoare. Numeroase vedete care au apelat la ea pentru a pierde kilogramele în plus, precum Gerard Depardieu sau Kylie Minogueau dieta montignac dieta montignac popularizarea acestui regim de slăbire, care rămâne și astăzi unul dintre dieta montignac mai cunoscute diete.

Studii științifice[ modificare modificare sursă pierdere grasime stransa Cu toate că de-a lungul timpului au existat o serie de studii științifice în sprijinul utilității unei asemenea diete, cum a fost cel condus de profesorul Jean Dumesnil, care compara metoda de slăbire Montignac cu altele propuse de către profesioniști în domeniu, dieta rămâne una controversată, iar majoritatea specialiștilor neagă posibilitatea dieta montignac a slăbi fără a controla numărul de calorii ingerate și fără a reduce cantitatea de grăsimi primită de dieta montignac.

dieta montignac

Criticii dietei argumentează de asemenea că Indicele Glicemic nu este întotdeauna foarte ușor de determinat, pentru că de multe ori acest indice depinde de factori precum modul de a pregăti alimentele, de tipul exact de aliment sau de combinațiile din cadrul aceleiași mese.

Ațiputeafiinteresat